Kőkemény magyar valóság elevenedik meg ezeken a rajzokon

Murányi Kristóf grafikusművész munkái mindannyiunk szívéhez közel állnak, akaratlanul is.

A meglehetősen ismerős témákba és humorba burkolt társadalomkritika célközönsége mi vagyunk, magyarok. Munkáiban a kevesebb néha több elvet vallja, mesterien kombinálja a színeket és a formákat. A “hungarikumokról” készített rajzai megmosolyogtatnak, elgondolkoztatnak.

       

Álom esküvő

A 21. században a lányok fantáziája repdes, ha a nagy napjukról van szó. Ma már nem "trendi" a töltött káposztás lakodalom.

Ma már a romantikus álom esküvő hódít. A vintage stílus és a csodavilág felsőfokon. Az efféle szabad dekorációkból alkothatod meg a tökéletes napot és esküvőt.

Találtam pár csodás ötletet. :)

Nem tudom, hogy vagytok vele lányok, de nekem minden vágyam, egy ilyen szépség összeállítása. :) Mert megéri. 

Kreatív étkezés

Az ebéd életre kelt. A reggeli lemászott a tányérról. A vacsora, pedig visszapislog ránk.

Rengeteg anyuka szenved attól a fennálló helyzettől, hogy a gyerek nem eszik rendesen. Főleg nem egészséges ételeket. A gyerkőcöknek van egy olyan korszakuk, amikor csak a nutellás kenyér és a tejbe golyócskák jelentik a táplálékot; és nem is kívánnak semmi mást. Reggeli, ebéd vacsora és a picur nem evett ma sem semmi mást, csak csokoládét és kenyeret.

De az igazán kreatív-gondoskodó anyukák nem hagyják ezt, és ami az étkezést illeti ötletesen megfogják csemetéik fantáziáját. Evésre csábító, szinte életre kelt ételkülönlegességeket raknak gyermekük elé, akinek kíváncsiságtól vezérelt fantáziáját muszáj megetetnie. Pedig, csak egy szalámis szendvics, vagy egy zöldség és gyümölcstál van előttük.

 

Nem is kellenek különlegesebb hozzávalók, elég ha kicsit több időt szánunk a szendvics és egy-egy saláta elkészítésére. 

A személyes kedvencem, pedig a reggeli, amit még én is szívesen látnék a tányéromon. :) 

Ha nincs elég kreativitásunk egy kemény és fárasztó nap után, az interneten bárhol találunk egy két ötletes pislogó ételkészítményt, amit bátran tálalhatunk csemeténknek. Garantált a siker!

Ezerarcú szeretet

Szeretsz kedveskedni a szeretteidnek? Van türelmed régi tárgyakból valami újat varázsolni? Akkor ez a cikk neked való!

Nincs ünnep, sem születésnap, se névnap, mégis megszeretnéd lepni kedvesed, vagy szüleid-nagyszüleid. Itt találsz ár ötletet, ami mosolyt varázsolhat az arcukra. 

Meglepheted szerelmed egy kreatív reggelivel, amihez nem kell túl sokat gondolkodnod, és ráfizetned. Nincs másra szükséged, mint pár darab tojásra, fűszerekre és kenyérre. 

Felszeretnéd díszíteni a szobád, vagy a tesódét valami extra kreatívval. Nekem van egy tök jó ötletem, ami szintén olcsó, könnyen elkészíthető és látványos újulás a szobádnak. Bárhová rakhatod ezeket a papír szíveket, akár az ágyad fölé, az íróasztalodhoz, még a fürdőben is megállja a helyét. Ötletelj. Amint látod itt sincs sok mindenre szükséged, csak egy ollóra, színes papírra, és ragasztóra.

Anyukáknak és nagymamáknak megfelelő meglepetés: Ha kicsit több időt szánsz a dologra, szerzel magadnak színes anyagot és leülsz apró szívpárnákat varrni. Amit bárhová felakaszthatsz, hogy még szembetűnőbb legyen.

Falvédőhöz tökéletes dísznek számít ez a rózsás szív, amihez már több idő, figyelem és türelem szükségeltetik. De nem lehetetlen az elkészítése. :) Össze kell válogatni hozzá a megfelelő színes anyagokat, kivágni és formára hajtogatni őket, majd ragasztani vagy varrni, hogy megkapjuk a megfelelő mintát. 

Ezt a kis apróságot, pedig még magadnak is elkészítheted, ah szereted a kötött-fonott karkötőket. Gyerekeknek viszont megfelelő meglepetés.

Válaszd ki a megfelelőt és alkoss! Jó munkát kívánok! :)

Kreatív dolgok 1#

Ebben a cikkben olyan kreatív dolgokat fogok bemutatni, amiket bármikor könnyedén elkészíthetsz. Akár szuper dekorációnak, akár ajándéknak.

 

Ha a szobába, vagy a nappaliba szeretnénk egy szép dekorációt a falra, de nem akarunk tapétázni, van egy egyszerűbb és praktikusabb módszer. Nincs is szükségünk, csak egy fekete filcre, vagy vékony ecset - attól függ milyen típusú mintát szeretnénk rajzolni - fekete festékre és egy ügyes rajzos kézre. 

 

Ez a megoldás személyes kedvencem. Bármilyen üveggel, meg lehet oldani, és remek kiegészítő kerti vacsorákhoz, szülinapi partikhoz, romantikus találkozókra... Használhatunk befőttes üveget, boros üveget, sőt ha elég ügyesek vagyunk, villanykörtét. Szükségünk lesz még apró mécses gyertyákra, pár darab madzagra, amivel felakasztjuk az üveget - ha olyan megoldást választunk - de lehet a lépcsőre, vagy az ablakba helyezni a kis világítósakat.

 

 

 

Ki ne emlékezne ezekre a figurákra. Akár az óvodából, vagy iskolából? A gyerekeknek szívesen tanítják ezt a vicces könnyen elkészíthető játékot. Nem kell hozzá túl sok mindent beszerezni. (ragasztó, olló, filc anyag - több színben- színes papír, apró szemek...) 

 

 

A manapság igen kedvelt dekoráció a papírfigurák. Amire szükségünk van olló, cérna, bármilyen papír. Kreatív fantáziánknak ne szabjon határt, hogy miféle mintákat vágunk ki. Lehetnek madarak, pillangók, szívecskék. A lényeg, hogy sok legyen belőlük és indulhat a játék. Felfűzhetjük, ragaszthatjuk. Falra, ajtóra. Hangulatos, látványos, hatásvadász. 

 

 

 

 

 

Kreatív alkotást! :)

A színes körmök mindig hódítanak!

A színes körmök mindig hódítanak!Ez idén ősszel sem lesz másként. A zöld, a rozsdabarna, továbbra is a falevelek színeivel harmonizál, ami kellemes hatást nyújt. Azonban nem mindig van pénz rá, hogy műkörmös készítse el körmeinket? Semmi baj, hiszen rengeteg trükk van, amivel fel lehet dobni még az egyszerű színeket is. Néhány apró eszköz segítségével, például fogpiszkálóval, csillámporral, vagy újságpapírral különlegessé varázsolhatjuk még az egyszerűt is.

Festői körmök:

Semmi egyéb nem kell egy fogpiszkálón kívül ahhoz, hogy körmeink hasonlóak legyenek egy festőpalettához. Néhány élénk színű körömlakk, némi türelem, és persze hosszas száradási idő, de a végeredmény miatt megéri az egész. 3-4 cseppet csöppentünk a körmünkre, majd a fogpiszkáló segítségével, húzunk belőle néhány vonalat, ezáltal olyanok lesznek, mint pacák. Ugyanezt hajtsd végre a többi körmödön, hagyd megszáradni, majd fesd át átlátszó körömlakkal, hogy még tartósabb legyen a ,,műalkotás”!

 

 

 

Újságos körmök

A legcélszerűbb alapszín a szürke, sárga, vagy fehér. Miután kifestetted, és hagytad megszáradni akörmeidet, jöhet a díszítés. A legjobb erre a feladatra, a fényes papírból készült újság. Vagdalj ki belőle darabokat, amiken betűk szerepelnek, lehetőleg aprók. Körmödet mártsd bele gyógyszertárban kapható alkoholba, majd az újságpapírt simítsd rá a körmödre néhány
másodpercig. Aztán vedd le és gyönyörködj a mintában. A tartósságot csak átlátszó lakkal lehet garantálni, különben a betűk először csak elmosódnak, majd teljesen le is kopnak.

 

 

Elmosott de nagyszerű

Fesd le valamilyen alapozó színnel körmeidet. Itt nincs sok dologra szükséged, csak még egy élénk színre, egy fogpiszkálóra, és mosogatószivacsra. Önts mind a két színű körömlakkból egy keveset valamilyen sima felületre-tükörre, műanyagra-. A két színt mosd össze fogpiszkálóval, hogy legyen közöttük átmenet. Majd nyomd rá a szivacsot, hogy kicsit beigya a lakkokat. A minta nagyszerűen fog mutatni a körmödön, miután rászorítottad a festékes szivacsot. Az utolsó lépés, mint mindig, ebben az esetben is az átlátszó körömlakk a fényes és tartós hatás miatt.

 

 

Ennyire egyszerű egyedi, és könnyen elkészíthető körmökben parádézni. Ha szeretnél őszi-lány lenni, akkor a színeket felcserélheted az évszaknak megfelelő árnyalatokra is. Sok sikert!