Ezerarcú szeretet

Szeretsz kedveskedni a szeretteidnek? Van türelmed régi tárgyakból valami újat varázsolni? Akkor ez a cikk neked való!

Nincs ünnep, sem születésnap, se névnap, mégis megszeretnéd lepni kedvesed, vagy szüleid-nagyszüleid. Itt találsz ár ötletet, ami mosolyt varázsolhat az arcukra. 

Meglepheted szerelmed egy kreatív reggelivel, amihez nem kell túl sokat gondolkodnod, és ráfizetned. Nincs másra szükséged, mint pár darab tojásra, fűszerekre és kenyérre. 

Felszeretnéd díszíteni a szobád, vagy a tesódét valami extra kreatívval. Nekem van egy tök jó ötletem, ami szintén olcsó, könnyen elkészíthető és látványos újulás a szobádnak. Bárhová rakhatod ezeket a papír szíveket, akár az ágyad fölé, az íróasztalodhoz, még a fürdőben is megállja a helyét. Ötletelj. Amint látod itt sincs sok mindenre szükséged, csak egy ollóra, színes papírra, és ragasztóra.

Anyukáknak és nagymamáknak megfelelő meglepetés: Ha kicsit több időt szánsz a dologra, szerzel magadnak színes anyagot és leülsz apró szívpárnákat varrni. Amit bárhová felakaszthatsz, hogy még szembetűnőbb legyen.

Falvédőhöz tökéletes dísznek számít ez a rózsás szív, amihez már több idő, figyelem és türelem szükségeltetik. De nem lehetetlen az elkészítése. :) Össze kell válogatni hozzá a megfelelő színes anyagokat, kivágni és formára hajtogatni őket, majd ragasztani vagy varrni, hogy megkapjuk a megfelelő mintát. 

Ezt a kis apróságot, pedig még magadnak is elkészítheted, ah szereted a kötött-fonott karkötőket. Gyerekeknek viszont megfelelő meglepetés.

Válaszd ki a megfelelőt és alkoss! Jó munkát kívánok! :)

Ajándékozz kézzel készített meglepetést

Gondban vagy az ajándékozással, de hamarosan itt van a párod szülinapja, névnapja esetleg hónap vagy évfordulótok? Ha unod a giccses lufikat, szívecske alakú párnákat és egyéb sablonos dolgokat, itt az ideje bevetned a kreativitásod!

A sablonos ajándékok után ideje megajándékozni kedvesed valami egyedivel, valami kézzel készített dologgal, aminek hidd el, százszor jobban fog örülni - bármilyen ügyetlen is legyen a végeredmény - mint valami vásárolt ajándéknak. Sokszor nem merünk kézzel készített meglepetést adni, hisz félünk, hogy talán nem értékelik majd, vagy épp nem látják meg benne az igyekezetünket, pedig véleményem szerint ezek hamis képzelgések. Ki ne örülne annak, ha tudná, hogy párja akár csak egy órát szánt arra, hogy elkészítse a meglepijét, elmesélné milyen ügyes-bajos dolgokon ment keresztül mire megkapta a végeredményt - mosolyt csalva arcunkra közben.


A továbbiakban néhány egyszerűbb ötletet mutatunk be nektek, hogy egyedi ajándékkal lephessétek meg kedvesetek.


Az első egy apró kis darab. Napi kedveskedésként, csak úgy, random mód meglepheted vele a párod, jelképezve az összetartozásotokat. Ehhez nincs másra szükséged, csak egy keményebb kartonra, filctollra és ollóra.

Mintát kereshetünk az interneten, majd egy egyszerű Paint program segítségével felnagyítva és kinyomtatva megkapjuk a sablonunk. Kivágjuk, körberajzoljuk a puzzel mintát a kartonon, majd kivágjuk és díszíthetjük. Szívecske minta helyett írhatunk is rá valami kedves, személyes üzenetet, vagy esetleg ragaszthatunk rá képet.


forrás: www.favim.com

 

A következő ötlethez nem kell sok macera. Szükséged lesz egy szív alakú dobozra - amit papírboltban vagy egyéb kreatív boltokban beszerezhetsz - valamint egy papírlapokra, ollóra, filcre, ragasztóra.

A doboz tetejére tulajdonképpen bármit ragaszthatsz - bármilyen üzenet lehet ez, attól függ mi okból adod az ajándékot. A további feladatod, hogy a papírt apró fecnikre vágd és írj rá különböző dolgokat - jelen helyzetben azokat, amiket szeretsz kedvesedben. Miután ez is megvan, összehajtogatva beledobod őket a dobozkába.

forrás: saját kép :)

 

Ez az ajándék kicsit nehezebb lehet, mint az előzőek, legalábbis azon részben, ahol el kell távolítani az égő alsó, fém részét. Itt ami kellhet az egy harapófogó, színes drót, pillanatragasztó, fakocka - vagy bármi, amire ráragaszthatjuk az égőt - papír, toll.

Miután óvatosan letörtük a lámpa végén lévő fémes részt - célszerű egy törölközőbe csavarni az égőt, mivel könnyen törik! - megtekerjük a színes drótot és beleillesztjük az égőbe, majd az aljánál fogva ráragasztjuk az égőre. Az égőt a talpánál fogva ráragasztjuk a fa kockára. A kocka elejére ragaszthatunk egy kis papírt, amire írhatunk valami kedves kis szöveget.

forrás: www.favim.com