Kézzel festett, egyedi bögre

Szülinap, névnap vagy csak úgy, magunk számára is készíthetünk gyedi mintájú bögrét.

Egy egyszerű, egyszínű bögrét könnyedén feldobhatunk saját kezűleg is. Nem kell semmi más csak üvegfesték, ami hőre megszárad, majd vízállóvá válik. Kreatív és hobby boltokban beszerezhető festékek tégelyes és tubusos változatban is kaphatóak, ecsettel könnyedén felvihetőek a felületre, könnyen és gyorsan szárad. Sablonokat mi is készíthetünk, vagy szabad kézzel is nekiláthatunk, hisz úgy még egyedibb lesz. Néhány mintát itt is találtok! 

 

bögre

bögre3

bögre6

képek forrása és még több mintát itt találtok: http://www.pinterest.com/peempeehu/b%C3%B6gr%C3%A9k/

Kreatív dolgok 1#

Ebben a cikkben olyan kreatív dolgokat fogok bemutatni, amiket bármikor könnyedén elkészíthetsz. Akár szuper dekorációnak, akár ajándéknak.

 

Ha a szobába, vagy a nappaliba szeretnénk egy szép dekorációt a falra, de nem akarunk tapétázni, van egy egyszerűbb és praktikusabb módszer. Nincs is szükségünk, csak egy fekete filcre, vagy vékony ecset - attól függ milyen típusú mintát szeretnénk rajzolni - fekete festékre és egy ügyes rajzos kézre. 

 

Ez a megoldás személyes kedvencem. Bármilyen üveggel, meg lehet oldani, és remek kiegészítő kerti vacsorákhoz, szülinapi partikhoz, romantikus találkozókra... Használhatunk befőttes üveget, boros üveget, sőt ha elég ügyesek vagyunk, villanykörtét. Szükségünk lesz még apró mécses gyertyákra, pár darab madzagra, amivel felakasztjuk az üveget - ha olyan megoldást választunk - de lehet a lépcsőre, vagy az ablakba helyezni a kis világítósakat.

 

 

 

Ki ne emlékezne ezekre a figurákra. Akár az óvodából, vagy iskolából? A gyerekeknek szívesen tanítják ezt a vicces könnyen elkészíthető játékot. Nem kell hozzá túl sok mindent beszerezni. (ragasztó, olló, filc anyag - több színben- színes papír, apró szemek...) 

 

 

A manapság igen kedvelt dekoráció a papírfigurák. Amire szükségünk van olló, cérna, bármilyen papír. Kreatív fantáziánknak ne szabjon határt, hogy miféle mintákat vágunk ki. Lehetnek madarak, pillangók, szívecskék. A lényeg, hogy sok legyen belőlük és indulhat a játék. Felfűzhetjük, ragaszthatjuk. Falra, ajtóra. Hangulatos, látványos, hatásvadász. 

 

 

 

 

 

Kreatív alkotást! :)