Mozaik doboz

A kreatív ajándékok tárháza végtelen, itt van egy új ötlet, ami tökéletes egy születésnap, névnap, karácsony, keresztelő meglepetéseként. A mozaik doboz többféleképp elkészíthető. Bármilyen témában, színben és stílusban. Attól függ, kinek és mire szánjuk.

Szükséges anyagok, eszközök mozaik készítéséhez:

- Fadoboz

- Multi-kleber ragasztó

- Papírragasztó

- akrilfesték a választott színben

- Mozaik

- Műanyag fél gyöngy, öntapadó, bármilyen színben

- díszítőmotívumok

- Lapos ecset

- Lakkspray selyemfényű

 

A szükséges anyagok és eszközök mozaik készítéshez, akármelyik kreatív boltban megvásárolhatóak.

 

Mozaik készítése:

Először lefestjük a dobozt, azzal a színnel, amit választottunk. A doboz belsejébe is húzzuk be az akrilfestéket kb. fél milliméter szélesen.

Ha megszáradt, akkor valamilyen díszítő papírral béleljük ki. Először a mozaikozandó doboz alsó részének oldalára vágjuk ki és ragasszuk be a papírragasztóval a bélést, majd a doboz aljára. Ugyanebben a sorrendben járjunk el a tetejénél is. Minden egyes oldalra külön papírdarabot kell vágni.

Ha szeretnék képet ragasztani a dobozunk tetejére, lézer nyomtatót használjunk, mert a tintás nyomtatóval készült kép elmaszatolódhat. A ragasztóból ne használjunk túl sokat nehogy átázzon a papír.

 

 

Ha először egy kicsit hullámos, nem kell megijedni, ki fog simulni. Fújjuk be az egész dobozt a lakkal. Ezután díszíthetjük tovább. Ragaszthatunk rá gyöngyöket, szalagot, amilyen stílusban készítettük, ahhoz megfelelően díszítünk.

Lehetünk egész szabad szelleműek, bármit rakhatunk rá tetszés és kreatív gondolatok szerint. Például apró kavicsokkal is kirakhatjuk az oldalát, vagy akár a tetejét, amitől látványosabb lesz a doboz.

Talán az legjobb ebben a kis kreatív ötletben, hogy sokoldalú. Tényleg úgy készítjük el, olyan formában, amilyenben szeretnénk, és kellemes meglepetés lehet szeretteink számára.

Jó kreatívkodást!

 


Ajánló
Kommentek
  1. Én