Közeleg a nyár

Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét! – szerintem mindannyian ismerjük már ezt a „közmondást”.

A nyár egyre sebesebben közeledik felénk, nekünk pedig gondoskodnunk kell a megfelelő folyadék bevitellel; de miért ne tehetnénk ezt kreatívan. Az egyik legkedveltebb nyári hűsítő a limonádé. Ha valaki csak az „eredeti” recept szerint ismeri, citrom, víz, cukor, fel kell világosítsam a nagyérdeműt, hogy ennek a frissítő nedűnek már több fajtája létezik és szabadon „dobálhatjuk” bele az összetevőket.

Amire szükségünk van:

-   citrom, ízlés szerinti mennyiségben

-   ásványvíz – vagy buborékmentes víz, annál jobb minél hidegebb

-   cukor

-   menta levél

-   jégkocka

És, amivel feldobhatjuk mind az ízt és mind a dekorációt:

-   dinnye szeletek

-   eper

-   áfonya, kiwi, lime, grapefruit (bármilyen gyümölcs)

A jégkockára is van egy praktikus ötletem: nincs szükségünk másra, mint egy darab lime-ra, vízre, és pár szál menta levélre.

A leveleket apróra vágjuk, a lime-ot úgyszintén, egyet-egyet a jégkocka tartóba rakunk, öntünk rá vizet és már mehet is a mélyhűtőbe. Látványos és egyszerű megoldás. Limonádéhoz tökéletes. 

Gondolom a „sima” limonádé receptjét mindenki ismeri már, de nézzünk meg egy citrusos különlegességet, ami emeli az élvezetet.

Narancsos – grapefruitos limonádé:

-  narancs, citrom, grapefruit

-  víz (szénsavas, vagy mentes)

-  cukor

-  mentalevél, jégkocka

Elkészítés:

A gyümölcsök levét kifacsarjuk és a kancsóba öntjük. Hozzá adjuk a cukrot és elkeverjük. A frissen mosott menta leveleket beleszórjuk. Kb. 10 db jégkockát dobunk hozzá (ízlés szerint). Felöntjük ásványvízzel, ez függ a kancsó méretétől. Poharakba töltjük és a citrus gyümölcs szeletekkel díszítjük.

Ehhez hasonló recepteket, bárhol találhatsz az interneten. Javaslom a kreativitást ilyen téren, mert nagyon finom J és nem beszélve arról, hogy hűsítő és egészséges. Nincs benne tartósítószer és a friss gyümölcsök feldobják vitamin tartalmát. Csak ajánlani tudom, az effajta üdítőket a nyár legmelegebb napjain! Kreatív alkotást!