Tippek a fáradt hétköznapok ellen!

Napi nyolc óra munka után plusz a reggeli oda és az esti hazaút rádob még két órát a napomra, aztán mire hazaértek semmi erőm, se kedvem valamit is tenni. Pedig szeretnék kikászálódni a fáradság mocsarából, energiát szánni a kedvenc időtöltéseimre és persze a páromra. Itt van néhány tipp, amiket azt hiszem én is kipróbálok az elkövetkezendőkben.

 1. Reggelizz! 

  Bármilyen lusta vagy reggelente, próbálj meg időt szakítani a reggelire. Fontos, hiszen ez adjam meg a kezdő lendületet, energiát ahhoz, hogy elkezd a napot! Egy pohár tej, egy friss gyümölcslé és mellé néhány finom falat, ami szénhidrátban és fehérjében gazdag legyen (mondjuk egy sonkás rántotta!hmm!)

 2. Napi 2-3 liter folyadék!

  Ezt nekem is nehezen megy betartani de egy kis odafigyeléssel könnyedén vehetjük ezt az akadályt is. Ma már léteznek különböző alkalmazások az okos telefonokhoz, amelyek bizonyos időközönként jeleznek, hogy barátocskám innod kell folyadékot. Fontos a folyadékbevitel, hisz már két százalékos folyadékvesztés is tüneteket produkál, mint a fejfájás, koncentrációvesztés és fáradság.
   
 3. Mozogj egy kicsit! 

  Ha eddig kocsival jártál válts bicajra! Hidd el megéri és a szervezeted is meghálálja! Ha gyalog is eléred a munkahelyet hát sétálj! Az már a futás előszobája. Én minden reggel sétálok 20 percet a buszmegállóig, majd ismét 20-at a munkahelyig - néha már eljátszom a futás gondolatával, azt tervezgetem, hogy iktathatom be a napomba.

 4. Pihenj meg!

  Aktív vagy passzív pihenés - ez csak rajtad áll, hogy mi kapcsol ki. Egy jó film este az ágyban a pároddal, vagy egy focimeccs meló után a haverokkal, ami után kellemesen elfáradsz? Mindegy, a lényeg a pihenés és a kikapcsolódás. Az agynak és a szervezetnek szüksége van olykor egy kis lazulásra. Mikor csak élvezi az életet az ember, együtt van a szeretteivel és kikapcsolhat a monotonitásból.

Kreatív étkezés

Az ebéd életre kelt. A reggeli lemászott a tányérról. A vacsora, pedig visszapislog ránk.

Rengeteg anyuka szenved attól a fennálló helyzettől, hogy a gyerek nem eszik rendesen. Főleg nem egészséges ételeket. A gyerkőcöknek van egy olyan korszakuk, amikor csak a nutellás kenyér és a tejbe golyócskák jelentik a táplálékot; és nem is kívánnak semmi mást. Reggeli, ebéd vacsora és a picur nem evett ma sem semmi mást, csak csokoládét és kenyeret.

De az igazán kreatív-gondoskodó anyukák nem hagyják ezt, és ami az étkezést illeti ötletesen megfogják csemetéik fantáziáját. Evésre csábító, szinte életre kelt ételkülönlegességeket raknak gyermekük elé, akinek kíváncsiságtól vezérelt fantáziáját muszáj megetetnie. Pedig, csak egy szalámis szendvics, vagy egy zöldség és gyümölcstál van előttük.

 

Nem is kellenek különlegesebb hozzávalók, elég ha kicsit több időt szánunk a szendvics és egy-egy saláta elkészítésére. 

A személyes kedvencem, pedig a reggeli, amit még én is szívesen látnék a tányéromon. :) 

Ha nincs elég kreativitásunk egy kemény és fárasztó nap után, az interneten bárhol találunk egy két ötletes pislogó ételkészítményt, amit bátran tálalhatunk csemeténknek. Garantált a siker!