Álom esküvő

A 21. században a lányok fantáziája repdes, ha a nagy napjukról van szó. Ma már nem "trendi" a töltött káposztás lakodalom.

Ma már a romantikus álom esküvő hódít. A vintage stílus és a csodavilág felsőfokon. Az efféle szabad dekorációkból alkothatod meg a tökéletes napot és esküvőt.

Találtam pár csodás ötletet. :)

Nem tudom, hogy vagytok vele lányok, de nekem minden vágyam, egy ilyen szépség összeállítása. :) Mert megéri. 

A cseresznyevirág kultusz

Őszintén szólva valami mintát kerestem az új tetoválásomhoz. Volt már egy régen vágyott tervem, de még utána kellett néznem egyediségének. Meglepődtem.

A cseresznyevirágzást Japánban legendás vallási kultusz övezi. Az  apró rózsaszín virág Japán jelképe és identitásuk része is egyben. A legenda szerint, a FUJI hegység istennője KONOHANA  SAKUYA  HIME, tavasszal életre kelti a halott virágokat, melyek életképességnek legfőbb szimbóluma a cseresznye virág – a SAKURA.

A cseresznyevirág apró szirmai az élettől elválaszthatatlan mulandóságot,  a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Az istennő,  - akinek nevében  a KONOHANA jelentése nem más, mint  a „ fa virága” – ezekkel a rózsaszín virágokkal  díszítette  a FUJI-t, így a cseresznyevirágzást, a japánok a tavasz visszavonhatatlan eljövetelének tekintik,  és egy több napon át tartó ünnepség sorozattal, a HANAMI-val  tesznek emlékezetessé. A HANAMI valójában egy családi és baráti körben, piknikezéssel eltöltött  program, amikor az emberek semmi mást nem tesznek, egyszerűen csak gyönyörködnek déli szigetektől induló, és  felől észak felé haladó, folyamatosan virágba boruló cseresznyefákban.

A HANAMI "virágnézés" hagyományát a 700-as évek elején vették át a Japánok. A 700-as évek végére vált népszerűvé az emberek körében.

E-szerint az ünnep nem ér véget a napnyugtával – így a virágtól roskadó fákat apró mécsesekkel aggatják teli, így téve még varázslatosabbá, az amúgy is csodálatos látványt.

Egy gondolat, a cseresznyevirágzás legendájához Japánból, ahol úgy tartják: „ akire ráhull egy cseresznyefavirág, azt szerencse  és  boldogság kíséri útján …”

És tetoválásban is nagyon szép 

 

Tippek a fáradt hétköznapok ellen!

Napi nyolc óra munka után plusz a reggeli oda és az esti hazaút rádob még két órát a napomra, aztán mire hazaértek semmi erőm, se kedvem valamit is tenni. Pedig szeretnék kikászálódni a fáradság mocsarából, energiát szánni a kedvenc időtöltéseimre és persze a páromra. Itt van néhány tipp, amiket azt hiszem én is kipróbálok az elkövetkezendőkben.

  1. Reggelizz! 

    Bármilyen lusta vagy reggelente, próbálj meg időt szakítani a reggelire. Fontos, hiszen ez adjam meg a kezdő lendületet, energiát ahhoz, hogy elkezd a napot! Egy pohár tej, egy friss gyümölcslé és mellé néhány finom falat, ami szénhidrátban és fehérjében gazdag legyen (mondjuk egy sonkás rántotta!hmm!)

  2. Napi 2-3 liter folyadék!

    Ezt nekem is nehezen megy betartani de egy kis odafigyeléssel könnyedén vehetjük ezt az akadályt is. Ma már léteznek különböző alkalmazások az okos telefonokhoz, amelyek bizonyos időközönként jeleznek, hogy barátocskám innod kell folyadékot. Fontos a folyadékbevitel, hisz már két százalékos folyadékvesztés is tüneteket produkál, mint a fejfájás, koncentrációvesztés és fáradság.
     
  3. Mozogj egy kicsit! 

    Ha eddig kocsival jártál válts bicajra! Hidd el megéri és a szervezeted is meghálálja! Ha gyalog is eléred a munkahelyet hát sétálj! Az már a futás előszobája. Én minden reggel sétálok 20 percet a buszmegállóig, majd ismét 20-at a munkahelyig - néha már eljátszom a futás gondolatával, azt tervezgetem, hogy iktathatom be a napomba.

  4. Pihenj meg!

    Aktív vagy passzív pihenés - ez csak rajtad áll, hogy mi kapcsol ki. Egy jó film este az ágyban a pároddal, vagy egy focimeccs meló után a haverokkal, ami után kellemesen elfáradsz? Mindegy, a lényeg a pihenés és a kikapcsolódás. Az agynak és a szervezetnek szüksége van olykor egy kis lazulásra. Mikor csak élvezi az életet az ember, együtt van a szeretteivel és kikapcsolhat a monotonitásból.

Szupernőknek

Csináld magad szuperhős cipellő

Ennek elkészítéséhet:

  • egy általad kiválasztott, sima felületű cipőre lesz szükséged
  • képregényre - amit nem sajnálsz felszabdalni
  • ecsetre
  • dekupázs ragasztóra

A kép alapján könnyedén készíthetitek el saját, fantasztikus szuper cipőtöket!

kép forrása: pinterest.com

Csipkés álom

Ma a csipke darabokat kedvelőknek hoztam egy-két darabot.

Ezekhez a ruhákhoz sem kell magyarázat hiszen a képek magukért beszélnek, és egy varrásban kevésbé gyakorlott szem is észreveszi, mit és hogyan kell elkészíteni. Viszont hozzávalóként a következőkre lesz szükséged:

  • csipke anyag, vagy bármilyen anyag, amit a ruhához akarsz pótolni
  • cérna
  • olló

képek forrása: pinterest.com

DIY nadrágok nyári napokra

Mivel itt a nyár, néhány rövidnadrág ötlettel kedveskedek ma nektek. Egyszerű és nagyszerű darabok következnek.

A következő megoldásokhoz nem lesz másra szükséged, mint:

  • szegecsre
  • csipkére
  • vagy valamilyen tetszőleges mintás anyagra
  • ollóra
  • cérnára

A képeken minden látszik, különösebb magyarázat ezét nem kell. A varrásnál kell figyelni, hogy pont akkora anyagot szabjunk, amekkora épp a zseb vagy a nadrág első részének mérete. 

Ui.: Azért egy vonalzót is szerezzünk be a méricskéléshez :) Jó munkát! 

 

képek forrása: pinterest.com