Kézzel festett, egyedi bögre

Szülinap, névnap vagy csak úgy, magunk számára is készíthetünk gyedi mintájú bögrét.

Egy egyszerű, egyszínű bögrét könnyedén feldobhatunk saját kezűleg is. Nem kell semmi más csak üvegfesték, ami hőre megszárad, majd vízállóvá válik. Kreatív és hobby boltokban beszerezhető festékek tégelyes és tubusos változatban is kaphatóak, ecsettel könnyedén felvihetőek a felületre, könnyen és gyorsan szárad. Sablonokat mi is készíthetünk, vagy szabad kézzel is nekiláthatunk, hisz úgy még egyedibb lesz. Néhány mintát itt is találtok! 

 

bögre

bögre3

bögre6

képek forrása és még több mintát itt találtok: http://www.pinterest.com/peempeehu/b%C3%B6gr%C3%A9k/

Extrém karkötő

Talán nem is gondolnád, hogy néhány szegecs, lánc és egy cipzár akár egy trendi karkötő alapja is lehet. A következőkben megmutatjuk, hogyan készíthetsz magadnak igazán extrém és egyedi karkötőket.

Manapság elég nagy divat lett a szegecs és a láncok. Szegecses, láncos cipők és bakancsok, felsők és kabátok és bizony a kiegészítők közé is beférkőztek. Ahelyett viszont, hogy rohannánk és boltokból vennénk meg őket, inkább készítsük el egyedileg, otthon, saját kezűleg.

Egy szegecses karkötőt mutatunk most be nektek, ahogy a képen is látszik.

Kreatív boltokban, méter áru boltokban is beszerezhetőek, vagy akár neten is rendelhetjük őket zacskó számra fillérekért, aztán már ötletelhetünk is velük, mire használjuk majd őket.

A másik szükséges eszköz egy cipzár lesz. A cipzárt mérete igazítjuk csuklónkon majd elvágjuk. Ezután a szegecseket egyszerűen csak felpakoljuk rá, hegyes kis végeiket átszúrva a cipzár anyagán, majd lelapogatva azt. Ezek után nincs más hátra mint a végeket összevarrni.

 

forrás: www.favim.com