DIY nadrágok nyári napokra

Mivel itt a nyár, néhány rövidnadrág ötlettel kedveskedek ma nektek. Egyszerű és nagyszerű darabok következnek.

A következő megoldásokhoz nem lesz másra szükséged, mint:

  • szegecsre
  • csipkére
  • vagy valamilyen tetszőleges mintás anyagra
  • ollóra
  • cérnára

A képeken minden látszik, különösebb magyarázat ezét nem kell. A varrásnál kell figyelni, hogy pont akkora anyagot szabjunk, amekkora épp a zseb vagy a nadrág első részének mérete. 

Ui.: Azért egy vonalzót is szerezzünk be a méricskéléshez :) Jó munkát! 

 

képek forrása: pinterest.com

Közeleg a nyár

Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét! – szerintem mindannyian ismerjük már ezt a „közmondást”.

A nyár egyre sebesebben közeledik felénk, nekünk pedig gondoskodnunk kell a megfelelő folyadék bevitellel; de miért ne tehetnénk ezt kreatívan. Az egyik legkedveltebb nyári hűsítő a limonádé. Ha valaki csak az „eredeti” recept szerint ismeri, citrom, víz, cukor, fel kell világosítsam a nagyérdeműt, hogy ennek a frissítő nedűnek már több fajtája létezik és szabadon „dobálhatjuk” bele az összetevőket.

Amire szükségünk van:

-   citrom, ízlés szerinti mennyiségben

-   ásványvíz – vagy buborékmentes víz, annál jobb minél hidegebb

-   cukor

-   menta levél

-   jégkocka

És, amivel feldobhatjuk mind az ízt és mind a dekorációt:

-   dinnye szeletek

-   eper

-   áfonya, kiwi, lime, grapefruit (bármilyen gyümölcs)

A jégkockára is van egy praktikus ötletem: nincs szükségünk másra, mint egy darab lime-ra, vízre, és pár szál menta levélre.

A leveleket apróra vágjuk, a lime-ot úgyszintén, egyet-egyet a jégkocka tartóba rakunk, öntünk rá vizet és már mehet is a mélyhűtőbe. Látványos és egyszerű megoldás. Limonádéhoz tökéletes. 

Gondolom a „sima” limonádé receptjét mindenki ismeri már, de nézzünk meg egy citrusos különlegességet, ami emeli az élvezetet.

Narancsos – grapefruitos limonádé:

-  narancs, citrom, grapefruit

-  víz (szénsavas, vagy mentes)

-  cukor

-  mentalevél, jégkocka

Elkészítés:

A gyümölcsök levét kifacsarjuk és a kancsóba öntjük. Hozzá adjuk a cukrot és elkeverjük. A frissen mosott menta leveleket beleszórjuk. Kb. 10 db jégkockát dobunk hozzá (ízlés szerint). Felöntjük ásványvízzel, ez függ a kancsó méretétől. Poharakba töltjük és a citrus gyümölcs szeletekkel díszítjük.

Ehhez hasonló recepteket, bárhol találhatsz az interneten. Javaslom a kreativitást ilyen téren, mert nagyon finom J és nem beszélve arról, hogy hűsítő és egészséges. Nincs benne tartósítószer és a friss gyümölcsök feldobják vitamin tartalmát. Csak ajánlani tudom, az effajta üdítőket a nyár legmelegebb napjain! Kreatív alkotást! 

Gondold újra a megunt pólóid

Lehet, hogy régi, lehet, hogy ódivatú de egy kis kreativitással átvarázsolhatod a kidobásra szánt ruhadarabjaid. Itt a tavasz, közelít a nyár és lassan szelektálásra kerülnek a szekrényben lapuló ruhadarabok. Szemezgesd át őket, reméljük a nosztalgiázás mellett kedvet kapsz majd átalakítani néhány elfelejtett pólót.

 

Véletlenül bukkantam rá ezekre a DIY- módszerrel újraélesztett pólókra, aztán visszagondoltam arra az időre, mikor még tiniként két számmal nagyobb zenekaros pólóban jártam. Majd az idő múlásával és a divat változásával nem hordtam őket, de azóta is a szekrényemben őrzöm mindet. Néha egyet-egyet pizsipólóként azért felveszek, de mára már csak a zene szeretete maradt meg. Aztán jött ez a kép szembe velem és gondoltam használhatóvá teszem a régi felsőket, nyári fesztiválokra tökéletesen alkalmasak lesznek.


  • Az elkészítéshez, amint látjátok csak egy megunt felsőre lesz szükség és egy ollóra.

  • Elsőként a póló elejét fordítsuk magunk felé.

  • Középen vágjuk fel a felsőt - ahogy a kép mutatja - V alakban, majd vágjuk ketté a V alakú bevágást.

  • Két oldalt megrövidítjük a felső elejét, majd vele egy vonalban a hátát is.

  • Végül levágjuk a póló ujját és egy csomót kötünk az elöl kettévágott V alak két szárából és kész is.

forrás: weheartit.com

forrás: weheartit.com

Következő felsőnkhöz is csak egy nem használt pólóra lesz szükségünk, ahogy az az előzőnél is.

 

  • Szembefordítjuk magunkkal a felsőt és levágjuk az ujjait - a varrástól távolabb pár centivel. Levágjuk a nyakán lévő szegélyt, és az alján lévőt is.

  • Ezután egy atlétát kapunk, amit megfordítunk, s az alul levágott szegéllyel az atléta két pántját körbetekerjük vele, majd elkötjük.

     



Ennyire egyszerű az egész. Ezekkel a technikákkal rég megunt vagy kevésbé használt felsőinket is újra hordható képes állapotba varázsolhatjuk.