Anyák napi ajándék kreatívan

Közeleg az anyák napja, és ebből az alkalomból lehet alkotni valami szépet a gyerekkel a nagymamáknak. A virágos kaspót nagyon egyszerű elkészíteni, és praktikus ajándék az anyukáknak, nagymamáknak. A gyerekek szívesen festenek, ragasztanak és tologatják a kavicsokat, így ezt a kaspót már némi segítséggel az egészen kicsik is el tudják készíteni.

Szükséges anyagok, eszközök:

- Fa kaspó

- Multi-kleber ragasztó

- Decoart Acrylic bastelfarbe akrilfesték

- Decoart firnish matt lakk

- Folyami kavics, hálóban 1 kg, a színt mi választjuk (akár többfélét is)

- Zsírkő-olaj, 100 ml

- ceruza, vonalzó, ecset

 

 

 

 

Elkészítése:

A fa kaspót felosztjuk 4 egyenlő részre, ami ebben az esetben 4 cm-es sávokat jelent. Váltakozó színű csíkokat festünk a színekkel, amiket választottunk. Kezdjük először a világosakkal, majd folytassuk a sötétekkel. Nem baj, ha nem sikerül tökéletesen a vonalon haladni, a kavicsoktól nem fog látszani. Ha a festés megszáradt, kezdhetjük a kavicsozást. Oldalanként haladunk, két fehér, egy fekete csíkkal.

Csak akkor fordítsunk a kaspón, ha tökéletesen odaragadtak a kavicsok, mert különben lecsúsznak. Ha kész mind a négy oldal, a kaspó belsejét és az akril festett részeket kenjük le a matt lakkal, a kavicsokat pedig a zsírkőolajjal, ami kifejezetten kavicsok fényezéséhez, polírozásához való anyag.

A kaspó ebben az állapotában csak mű-vagy szárazvirág tárolására való, de egy nejlonnal ki lehet bélelni, amit a szélén tűzőgéppel rögzíthetünk. Ebben az esetben már rakható bele olyan cserép vagy váza, amiben élő virág van.

Ajánló
Kommentek
  1. Én