Tojásfestés, húsvét, DIY!

Mivel közeledik a húsvét, így mos néhány tojásfestéssel kapcsolatos tippet mutatunk meg nektek. Az elkészítésük nem igényel nagyobb kézügyességet, aki eddig nem festett tojást, hát itt az idő! Bátran lehet gyakorolni ezeket az egyszerű technikákat! Tojásfestésre fel!

Legelső lépés minden technikánál, hogy a tojásokat fújjuk ki, vagy esetleg főzzük meg, ha kisgyerekkel együtt dolgozunk.

A következő tojásokhoz csak tojásfestésre lesz szükségünk. Ezt különböző kisboltokban, nagy bevásárlóközpontokban és kreatív vagy művészboltokban megvásárolhatunk, főleg így az ünnepek közeledtével. Mivel sokféle van, fajtánként változik az elkészítésük. Van amit forró vízben, kis ecettel kell bekeverni, van amit hideg vízben, így fontos, hogy a csomagoláson található útmutatót kövessük. Miután megvan a festék, mártsuk bele a tojásokat az egyenletes felület elérése érdekében. Ezek után csak a száradást kell megvárnunk.

kép forrása: www.favim.com

A következő technika a dekupázs technika. Ehhez is tojásra van szükségünk és dekupázs ragasztóra. A kifújt tojásokra vékony papírszalvéta darabokat teszünk, tetszőlegesen kivágott mintával, majd egy ecsettel a festéket eloszlatjuk a szalvétán, rálapogatva azt a tojásra. Fontos, hogy fehér alapú szalvéta legyen, hogy száradás után pedig csak a színes minta látszódjon.

kép forrása: www.favim.com

Persze természetes alapanyagokat is használhatunk. Például a vöröshagyma héjat a tojás főzővizébe tesszük, így színezi azt vörösre. Minél tovább hagyjuk benne annál vörösebb lesz. A főzővízbe ibolya szirmait helyezve lilás kékes tojást kapunk. Zöldre pedig a zeller, petrezselyem és a spenót színezi a tojást.