Tea, reggel, délben, este

Mivel kezded a napod? Ébredés után egyből csoszogsz a kávéfőzőhöz, vagy leszűrsz egy csésze gyümölcsteát?

Valamelyik nap kutakodtam kicsit és már régóta csiklandozza a fantáziám egy (szó szerint) teasütemény. Mégis hogy lehet elkészíteni, miből? És tényleg olyan nehéz megcsinálni, mint ahogy azt állítják, és a képeken csak a fotosoptól, olyan elképesztően ínycsiklandozó, vagy ez komolyan ilyen a valóságban is? Ideje kipróbálni. 

Itt van tehát a recept: 

Amire szükségünk van:

Mártáshoz:

Szükség lesz még:

  • 1 éles késre
  • 1 vastagabb szívószálra

Az elkészítés:

  1. A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
  3. A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Reszeljük bele a citrom héját.
  4. Alaposan összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta. Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
  5. Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra.
  6. Vágjuk 2,5×3-3,5 cm méretű téglalapokra. Minden tésztadarab két-két sarkából vágjunk le keveset.
  7. Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
  8. A szívószállal készítsünk lyukat a cérnának.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.
  11. Olvasszunk fel kb. 10 dkg étcsokoládét 2 ek olajjal vízgőz felett. Mártsuk bele a filterek alját. Tegyük szikkadni sütőpapírra.
  12. Ha a csoki megkötött, könnyen leválik a papírról.

És az eredmény: 

Ízlés szerint díszíthetjük! 

Így összeköthetjük a kellemest a hasznossal, ha nincs időnk reggelizni, a lefőzött kávé/tea mellé tökéletes választás. Akár nassolni valónak ebéd előtt, vagy után. Készítsük el bátran! Kreatív alkotást! 

Ajánló
Kommentek
  1. Én