Mivel kezded a napod? Ébredés után egyből csoszogsz a kávéfőzőhöz, vagy leszűrsz egy csésze gyümölcsteát?
Valamelyik nap kutakodtam kicsit és már régóta csiklandozza a fantáziám egy (szó szerint) teasütemény. Mégis hogy lehet elkészíteni, miből? És tényleg olyan nehéz megcsinálni, mint ahogy azt állítják, és a képeken csak a fotosoptól, olyan elképesztően ínycsiklandozó, vagy ez komolyan ilyen a valóságban is? Ideje kipróbálni.
Itt van tehát a recept:
Amire szükségünk van:
Mártáshoz:
Szükség lesz még:
- 1 éles késre
- 1 vastagabb szívószálra
Az elkészítés:
- A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
- A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Reszeljük bele a citrom héját.
- Alaposan összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta. Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
- Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra.
- Vágjuk 2,5×3-3,5 cm méretű téglalapokra. Minden tésztadarab két-két sarkából vágjunk le keveset.
- Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
- A szívószállal készítsünk lyukat a cérnának.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.
- Olvasszunk fel kb. 10 dkg étcsokoládét 2 ek olajjal vízgőz felett. Mártsuk bele a filterek alját. Tegyük szikkadni sütőpapírra.
- Ha a csoki megkötött, könnyen leválik a papírról.
És az eredmény:
Ízlés szerint díszíthetjük!
Így összeköthetjük a kellemest a hasznossal, ha nincs időnk reggelizni, a lefőzött kávé/tea mellé tökéletes választás. Akár nassolni valónak ebéd előtt, vagy után. Készítsük el bátran! Kreatív alkotást!
Megosztás a facebookon