A macska jó közérzetet hoz

Használ-e a macskaterápia, vagy csak legenda az egész? A macskák évezredek óta köztünk élnek. Különböző fajtájú, természetű és színű létezik. Úgymond kedvünkre válogathatunk, és bármikor megtalálhatjuk a hozzánk illő kedvencet.

Ezeknek az állatoknak nem csak szórakozás, de élettani szerepük is van a környezetünkben. Sokan kételkednek a macskák „gyógyító” erejében, egérzabáló lustaságok. Mégis volt pár kreatív elme, akik ötletesen közvetítik üzenetüket.

 

Párizsban nyílt egy kávéház. A divatos Marais negyedben. Café des Chats – azaz a Macskák Kávéháza. Az ízletes sütemények és kávékülönlegességek mellett, rengeteg – az asztalok és vendégek között mászkáló - cica várja a kíváncsiskodókat és pihenni, kikapcsolódásra vágyókat.

A belvárosban lakó párizsiak örülnek ennek a lehetőségnek, ugyanis nem tudnak a lakásukban háziállatot tartani. Így itt kedvükre kiélhetik szenvedélyüket. Margaux Gandelon – a kávéház vezetője, így nyilatkozott - „A dorombolás, vibrálást vált ki, amely enyhíti az ízületi panaszokat és a reumát, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást” – szerinte a macskaterápia jót tesz a közérzetnek és az egészségnek.

Rengeteg kedvelője van a hóbortos ötletnek. Előre helyet kell foglaltatni, ha be szeretnénk jutni a kivételes Kávéházba.

 

 

A jó hír az, hogy nem kell egészen Franciaországig repülnünk, hogy beüljünk egy cicás kávéra. Budapesten a Cat Café várja vendégeit a bársony talpúakkal.

 

Az eredeti ötlet Japánból származik. A picike kis alapterületű lakásókban nincs lehetőség házi kedvencek tartására – megvan az állatok közelségének az igénye, hiszen a keleti társadalmak nagy tisztelettel viseltetnek a macskák iránt.

Így sorra nyíltak azok a helyek, ahol ennek az igénynek megfelelően nem csak egy kis szünetre ülhet be az ember, hanem élvezheti az állatok társaságát.

 

A macska „divat” már Bécsben és Londonban is kezd megjelenni. Lehet, mégsem butaságról beszélnek az emberek és nekünk is jót tenne egy kiadós cica terápia?