Falmatricák

Ha nem épp a rajz a legjobb készséged, de valami különlegesre vágysz a szobádban akkor neked való a falmatrica.

Divat lett manapság a falakra való festés, legyen az szabályos minta, valamilyen alakzat vagy kép, vagy csak egy felirat. Bármelyik mellett döntünk, legegyszerűbb ha falmatricát ragadunk. Egyszerűen csak válasszuk ki a számunkra megfelelő képet/szöveget és az útmutatás szerint ragasszuk fel. Egyetlen hátránya, hogy ami felragadt a falra az nehezen jön fel, szóval figyeljünk a pontosságra. 

 

18466b12534489259e3471136cbdf31f

fal2

fal3

fal5

 

Szoba átalakítás haladóknak

Unod már a régi bútorokat? A régi elrendezést? A kopott színeket? A rengeteg kacatot? A felesleges holmikat? Változtass! Rendezd át! Fesd újra! Alakítsd át!

Te milyen típus vagy?

Humoros? Komoly? Elveszett benned a fiatalság? Szabad szellemű? Komor? Gótikus? Felfrissült? Extrém? Egyszerű? Laza? Színes? Egyéni? Különc? Nosztalgikus?

És milyen a szobád?

Világos? Sötét? Fantáziadús? Retro?  Zsúfolt? Kacatos? Rendezett? Komoly? Bohókás? Praktikus? Kreatív?

Az emberek képesek egy év alatt is olyan változásokra, amikkel magukkal húznak bizonyos kompromisszumokat. Főleg, ha a gyerek pici korától kezdve még 24 éves korában is ugyanabba a szobába tér haza. Hány átalakításon ment keresztül az a kis kuckó? Igen, megszámlálhatatlan stílust éltek meg falai és bútorai. De talán pont ezért ilyen izgalmas ez, hogy tudunk újulni, újítani magunk körül. A környezetet, frissítjük a helyet, ahol élünk. Velünk együtt nő fel, komolyodik, színesedik. Az a legjobb a lakberendezésben, hogy végtelen variáció áll rendelkezésünkre. Egy szoba lehet millió féle, olyan amilyen a mi stílusunknak megfelel. Egy szoba minket tükröz. Amíg két ember nem ismeri egymást, de bemennek egymás lakrészébe, olyan mintha a lelkének küszöbén lépnének át. 

Ha egy szoba rendezetlen és nem fordítanak rá elég gondoskodást, az belső tulajdonságainkat tükrözi, mint ahogyan az is, ha praktikusan és kreatívan be van rendezve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lássunk pár kreatív szobát:

Félre értés ne essék, de nem feltétlenül van szükségünk lakberendezőre, és rengeteg pénzre. Ma már vannak egészen kreatív ötletek, amivel olyanra varázsolhatod a szobád, olcsón, amilyenre azt te megálmodtad. Ha komolyan gondolod az átalakítást, kisebb odafigyelés, utánajárás, kutatás és gyűjtögetés (újrahasznosítható tárgyak) és sikered lesz. A különleges darabokra mindig várni kell, de a türelem tökéletes szobát terem.

És, hogy mi dobja fel a legjobban a szobánk stílusát?

Egy-egy különleges bútordarab. Színes festmények. „Csoda” lámpák. Mintás függönyök, szőnyegek. És bármi, amit el tudunk képzelni, hogy velünk lakjon egy szobában.

Kreatív alkotást kívánok!