Fogható hóember

Szeretnél olyan hóembert, ami a lakásban is életben marad, és nem olvad el a kezed melegétől? Az internet új „lakója” meghódított jó pár szívet, röpke idő alatt. A kreatív emberek egyből lecsaptak a lehetőségre és számos stílusban megalkották a szuper cuki hóembert.

Rendkívül egyszerű egy ilyen hóember elkészítése. Aranyos, kreatív, ajándéknak is tökéletes. Nem szükséges hozzá különösebb szakmai tudás, nem kell varrnunk se kötnünk. Egyszerű és könnyen elkészíthető.

 

 

 

Ami szükséges hozzá:

  • egy pár fehér zokni (nagyságától függ, hogy mekkora lesz a hóemberünk)
  • egy pár színes mintás zokni
  • rizs (töltő anyagnak) lencse, vagy apró szemű gyöngybab stb…
  • szalag, zsinór
  • gumi, ragasztó
  • gomb a szemeknek
  • az orrnak, pedig egy narancssárga anyagdarab

 

Elkészítés:

A zokni sarok és talp részére nincs szükségünk, azt levágjuk.

Összegumizzuk a vágott részét és kifordítjuk.

Rajuk bele a töltő anyagunkat (rizs, lencse, bab). Kössük össze, majd nyomkodjuk meg, hogy a pamut anyagunk engedjen kicsit. Minél ducibb annál élethűebb lesz.

A vidám mintás zokni sarkát és tetejét levágjuk. A tetejéből készül majd a sapka rész.

Húzzuk rá, mint egy pulóvert, ez lesz a teste. Kössük meg spárgával, így kirajzolódik a pocakja.

A sapkát tegyük a fejére. Ha nem elég stabil pár öltéssel varrjuk hozzá, vagy ragasztóval illesszük oda. Végül ragasszuk fel a szemeket, az orrát és a gombjait. Kiegészítésképp rakhatunk rá sálat, apró díszt a sapkájára. Ha ügyesebbek vagyunk, varrhatunk rá szívecskét (párunknak tökéletes meglepetés egy téli délutánon).

Kész is van a „fogható” hóemberünk. Praktikus, egyszerű, aranyos ajándék bármely családtagunknak, barátunknak. Hamar és könnyen elkészíthető, ráadásul nem is kell különösebb költségekben vernünk magunkat.

Használjuk ki még a télből maradt napokat és kreáljunk pár cukiságot az ablakba.